Du skal imponere med at lave en lækker hjemmelavet Coq au vin og er klar til at kokkerere – men hvordan får du parteret den hele kylling eller unghane, som danner grundlaget for den lækre franske gryderet?
Med fjerkræsaksen kan du nemt og hurtigt få delt dit hele fjerkræ op i de mindre stykker, du skal bruge i madlavningen – for eksempel hvis du skal ovnstege en kylling i mindre stykker, eller når du skal lave Coq au vin.
Sådan parterer du en kylling
- Start med at lægge kyllingen på ryggen på et skærebræt.
- Find midten af brystet, skær så tæt på benet som muligt, og skær kyllingebrystet af på begge sider.
- Vend kyllingen om, og vrid lårene opad, så knoglen brækker. Tag din fjerkræsaks, og klip lårene fri.
- Del lårene i overlår og underlår – du skal dele underlåret fra overlåret der, hvor det er bredest.
- Vrid vingen ud, og klip også den fri med fjerkræsaksen.
- Brug skroget til at koge en dejlig suppe eller fond.
Supplement til fjerkræsaksen
Ud over fjerkræsaksen er en allround
køkkensaks et uundværligt redskab til alle de andre opgaver, du udfører i dit køkken. Brug køkkensaksen, når du klipper krydderurter eller anretter blomster, åbner emballage, eller når du skal dele madvarer i mindre stykker.
Du kan også bruge SCANPANs køkkensakse til at knække nødder og som flaskeåbner – der er nemlig indbygget både nøddeknækker og oplukker i Classic køkkensaksen, mens vores farverige Spectrum køkkensaks har indbygget nøddeknækker.
Classic køkkensaks:
- Er fremstillet af rustfrit stål med sort skaft
- Er en funktionel og robust køkkensaks
- Har indbyggede kæber til klipning af ben
- Har indbygget nøddeknækker og flaskeåbner
- Skilles let ad for nem rengøring
- Tåler opvaskemaskine.
Spectrum køkkensaks:
- Har indbygget nøddeknækker
- Leveres med sikkerhedshætte
- Skilles let ad for nem rengøring
- Tåler opvaskemaskine.