Herunder ser du et lille udsnit af vores store sortiment af gryder til induktion. Vil du vide mere om induktion, og hvorfor det ikke er alle gryder, du kan bruge på et induktionskomfur? Så scroll ned i bunden af siden.
Vi har et bredt udvalg af gryder til induktionskomfur
SCANPANs gryder til induktion er lavet af rustfrit stål eller har rustfrit stål støbt ind i bunden. Vores induktionsgryder giver optimal varmefordeling uden hot spots – så du kan nyde godt af induktionsteknologiens mange fordele.
Alle vores grydeserier til induktion er ovnfaste op til 250° og tåler opvaskemaskine. Vi anbefaler dog altid, at du vasker dine induktionsgryder op i hånden, i varmt vand med opvaskemiddel – dermed forlænger du dit køkkenudstyrs levetid.
Se alt køkkenudstyr til induktion | Se alle gryder her
Her får du et overblik over de af vores grydeserier, der er udviklet til brug på induktion. Læs om vores forskellige serier og find den gryde til induktion, som matcher dine behov.
SCANPAN IQ
SCANPAN CTX
SCANPAN Impact
Køb SCANPAN Impact i webshoppen
Fusion 5
Køb SCANPAN Fusion 5 i webshoppen
Et induktionskomfur virker ved, at der sendes vekselstrøm gennem en spole under hver induktionskogeplade. Herved induceres hvirvelstrømme i bunden af den gryde, som placeres på kogepladen – hvis denne altså er lavet af et materiale, som kan gøres magnetisk. Disse hvirvelstrømme opvarmer det magnetiserbare materiale og dermed indholdet i den pande eller gryde, du har placeret på kogepladen.
Hvis du ikke ved, om dine gryder virker til induktion, kan du selv teste det, nemt og hurtigt: Sæt bare en magnet under bunden på gryden. Hvis magneten bliver siddende, virker gryden på et induktionskomfur.
Induktion når op på de ønskede varmegrader meget hurtigere end traditionelle komfurer. Hastigheden kan sammenlignes med gaskomfurer.
Med induktion har du stor kontrol over temperaturen – når du justerer varmegraderne, sker ændringen øjeblikkeligt. Dette formindsker risikoen for, at maden brænder på eller koger over.
Kun selve gryden bliver varm – ikke kogepladen. Når du fjerner din gryde, køles kogepladen hurtigt ned, og du vil blot kunne mærke en ganske svag eftervarme.
Da induktionsstrømmen kun varmer din gryde og ikke selve kogepladen, går der mindre varme til spilde – og energiudnyttelsen bliver højere – til gavn for både miljøet og din elregning.