Den særlige sammensætning af flere lag giver SCANPANs køkkenudstyr en non-stick overflade med helt særlige egenskaber – modstandsdygtig, nem at rengøre og meget hårdfør. Derfor kan du stege fedtfrit og sundt på en SCANPAN non-stick pande, uden at maden brænder på, bruge metalredskaber og tilmed klare opvasken på ingen tid.
Herunder kan du se et udvalg af vores non-stick pander og andet køkkenudstyr med SCANPANs unikke non-stick belægning.
Få en enestående stegeoverflade, der tåler metalredskaber og er utroligt nem at rengøre
Non-stick, Teflon®, keramisk belægning osv. Kært barn har mange navne, men belægning, produktionsmetode og holdbarhed er ikke ens for de forskellige produkter, der føres på markedet.
I modsætning til de udbredte og kendte Teflon® non-stick produkter og vores konkurrenters produkter med keramiske belægninger tåler SCANPANs non-stick produkter brug af metalredskaber og holder i mange år.
Belægningen er ikke kun udviklet til brug på komfuret, men tåler også brug i ovnen og grillen, helt op til 250°. Derfor kan du bruge SCANPANs produkter med non-stick-belægning til mange forskellige formål, når du laver lækre og smagfulde måltider.
Her er samlet en række gode råd til, hvordan du bedst muligt bruger og plejer dine non-stick pander og gryder fra SCANPAN og giver dem et langt liv.
Før brug
I brug
Efter brug
Generelt
Med SCANPAN køkkenudstyr kan du stege helt uden smør, olie eller andet fedtstof.
Steg med olie
Steger du med olie på dit SCANPAN produkt med non-stick belægning, anbefaler vi, at du bruger rapsolie eller olivenolie, som på grund af deres høje indhold af enkeltumættede fedtsyrer er meget velegnede til stegning. Olier med et højt indhold af flerumættede fedtsyrer er følsomme over for varme og bliver nemt ødelagt. Det er eksempelvis solsikkeolie og vindruekerneolie.
Da olie ikke indeholder vand, sprøjter det ikke under opvarmningen. Hvor meget forskellige typer fedtstof sprøjter, når maden lægges på panden, afhænger blandt andet af, hvor fedtholdig maden, man steger, er, og af temperaturen på panden.
En ulempe ved olie er, at man ikke kan se, hvornår den er varm nok. Når olien ryger, er den blevet for varm og bør ikke bruges.
Et tip til at se, hvornår olien er klar til stegning er at lægge et lille stykke løg ned i olien. Når fedtstoffet syder omkring løget, er olien klar til at stege i. Alternativt kan du opvarme panden til 2/3 varme, påføre panden den ønskede mængde olie og straks derefter begynde stegningen. På den måde er olien varm med det samme og bliver ikke ødelagt af for meget varme.
Steg med margarine
Nogle synes, margarine er nemmere at stege med end olie. Margarine har dog ofte et højt indhold af transfedtsyrer, som ernæringseksperter regner for at være mindst lige så skadelige som mættede fedtsyrer. Hvis du ønsker at bruge margarine til stegning, anbefaler vi, at du vælger margarinetyper mærket med ”højt indhold af enkeltumættede fedtsyrer” og gerne ”fri for transfedtsyrer”.