Hallo, hallo – er det kundeservice?
Når du ringer til SCANPANs kundeservice, er det medarbejdere fra vores hovedsæde i Auning på Djursland, der tager telefonen. Det betyder også, at du får råd og hjælp af personer, der er helt tæt på produktionen, på salgsafdelingen og på vores kvalitetsafdeling. Har de ikke svaret på rede hånd, kan de derfor hurtigt hente det.
Vi samler alle spørgsmål, så vi hele tiden kan blive bedre til at give information til vores kunder, inden spørgsmålene opstår. Er der tale om reklamationer, følger vi ikke kun op over for kunden, men bruger også de konkrete sager i vores produktudvikling.
Vi har samlet en ’top 5’ af de spørgsmål, som vores kundeservice har fået, og vi giver lidt af svarene her.
1. Hvordan ved jeg, om mine pander kan bruges på induktion?
Først og fremmest skal dine pander have en magnetisk bund. Du kan altså teste om dine gryder og pander er egnede til induktion ved at sætte en magnet på ydersiden af bunden af produktet.
Selv om dine pander er magnetiske er det desværre ikke 100% sikkert, at de fungerer optimalt på induktion. Vi har derfor lavet en lille guide, som du med fordel kan læse, inden du eventuelt overvejer at skifte kogegrej.
2. Panden er blevet skæv/buer opad – hvorfor gør den det?
Hurtige temperatursvingninger er en af køkkenudstyrets værste fjender og kan beskadige enhver gryde eller pande. Kogegrej af stål er dog særligt udsat. Metallet kan slå sig, og bunden bliver skæv. Tænk bare på det smæld, en stålvask giver, når du hælder kogende vand i den – princippet er det samme her.
Der er desværre ikke noget at gøre, hvis først panden er blevet skæv. Men du kan gøre meget for at undgå det. Sådan gør du:
Varm din pande langsomt op ved middel varme, imens du forbereder kød og grøntsager. Når du er klar med råvarerne, skruer du lidt op for varmen, og panden har hurtigt stegetemparatur.
Vær især opmærksom på opvarmningshastigheden, hvis du har induktionskomfur – kogepladernes funktion til lynhurtig opvarmning kan nemt ødelægge bunden på gryder og pander.
Undgå hurtige nedkølinger – lad pander og gryder køle af, inden du hælder vand på.
Følg disse få gode råd, og få masser af madglæde ud af gryder og pander.
3. Kan mine gryder bruges i ovnen? Også låget?
Ja. Det er faktisk et af de områder, hvor SCANPAN gryder og pander har nogle særlige egenskaber, der gør dit arbejde i køkkenet lettere og giver kogegrejet et hav af ekstra anvendelsesmuligheder.
Kogegrej fra SCANPAN er faktisk ovnfaste helt op til 250°* - også låg og håndtag og uanset om din gryde eller pande er med eller uden non-stick belægning.
Du kan for eksempel bruge en sauterpande eller bradepande til at brune kødet på komfuret og bagefter sætte den direkte i ovnen til færdigstegning. Så behøver du kun at bruge ét produkt til hele tilberedningen - og i det hele taget, hvis du serverer retten i panden.
* Der er ganske få undtagelser blandt vores kogegrej, som ikke tåler helt så meget varme.
4. Hvorfor sætter maden sig fast på min pande?
Hvis du bruger en non-stick pande eller gryde, og i øvrigt har passet godt på den, bør du ikke opleve at maden brænder fast. Men efter lang tids brug kan belægningen godt miste lidt af sin slip-effekt.
Det bedste du kan gøre for at passe på din non-stick belægning, er at vaske dine pander og gryder op i hånden, med varmt vand og helt almindeligt opvaskemiddel. Hver gang. På den måde får du fjernet alle madrester og eventuelt fedtstof fra non-stick overfladen, og din gryde eller pande er fuldstændigt ren.
5. Er det farligt at bruge panden/gryden, hvis belægningen er i stykker?
Nej! Fødevarestyrelsens klare vejledning lyder, at der ingen problemer er med at bruge aluminium i forbindelse med fødevarer, hvis det er belagt eller lakeret. Med SCANPANs non-stick-belægninger er der ingen risiko for kontakt mellem aluminium og fødevarerne.
Er belægningen på din pande/gryde slidt eller skadet, så du kan se, at belægningen er i stykker, er tiden under alle omstændigheder kommet, hvor du bør skifte kogegrej, så du igen kan boltre dig let og elegant i køkkenet.