Let og lækker opskrift på rejemad med pocheret æg
– en genopdaget delikatesse
Opskrift af: Søren Pedersen, indehaver af Norsminde Kro
Tilberedningstid: 15 minutter - Antal personer: 4
Ingredienser
Rejemad:
1 agurk
200 g rejer (fx Rømørejer)
4 æg
Brioche i tykke skiver
Dild til pynt
2 citroner
Eddike
Smør til stegning
Hjemmelavet mayonnaise
1 tsk. sennep
1 dl pasteuriseret æggeblomme
½ dl hvidvinseddike
½ dl vegetabilsk olie
Fremgangsmåde
Hjemmelavet mayonnaise
Pisk sennep, æggeblommer og hvidvinseddike sammen. Pisk derefter forsigtigt olie i, til det tykner. Smag til med salt.
Agurk og rejer
Skræl agurken med en tyndskræller til tynde bånd. Form en ring af dem, som du fylder rejerne i.
Pynt med dild, citron og hjemmelavet mayonnaise.
Steg briocheskiverne i rigeligt smør. Server den til rejemaden.
Pocheret æg
1. Fyld vand i bunden af panden ca. 2 cm – der skal være vand nok til, at det rører bunden af skålene, når de er placeret i panden.
2. Varm pande og skåle op – vandet skal blot simre
3. Slå et æg ud i hver skål – hvis du ikke bruger alle skåle, skal du hælde vand i de tomme skåle for at undgå noget brænder på.
4. Kog æggene – dæk panden med låget og kog æggene 2-4 minutter, afhængig af hvor cremet blommen skal være (vi anbefaler 3.5 min)
5. Æggene er færdigkogte, når æggehviden er hvid og æggeblommen blød.
Server straks