Kokkeknive bruges både af professionelle og amatørkokke. Med en god kokkekniv ved hånden er du godt klædt på til at udføre de grovere opgaver i køkkenet, som at hakke, snitte og skære kød og større grøntsager i tern.
Lav mad som en professionel med en kokkekniv fra SCANPAN
Har du ikke plads i køkkenet til en kniv til hvert formål? Så kan du komme langt ved blot at have den helt rigtige kokkekniv. Kokkekniven kan nemlig både bruges til at udbene, snitte grøntsager og skære råt kød.
SCANPAN har et spændende sortiment af kokkeknive i forskellige prisklasser og design, så du kan finde en, der matcher dit behov. VI har naturligvis også mange andre knive – se alle knive her.
Intet kan gøre madlavning besværlig som en sløv og dårlig kniv. Det kan derfor ikke betale sig at spare, når du køber knive. I stedet for at udskifte hele din knivsamling kan du dække dig godt ind med 3 grundlæggende knive: En brødkniv til brød, nødder og chokolade, en urtekniv til frugt og fint arbejde og – naturligvis – en god kokkekniv. Vil du supplere med en rigtig god specialkniv, er vores Japanske knive oplagte – og enhver amatørkoks favorit.
Blandt vores udvalg af kokkeknive finder du både SCANPANs Classic knivserie af tysk fuldsmedet stål og Damastahl knivserien af japansk damasceret stål. Begge serier er i flot og enkelt design med høj funktionalitet og udstyret med et ergonomisk håndtag.
Classic kokkeknivene er af højeste kvalitet men stadig på et prisniveau, hvor alle kan være med. Kokkeknivene kommer med konisk slebet knivsæg, der giver en optimal skæreevne til selv det groveste arbejde.
Den japanske kokkekniv kendetegnes ved ultimativ skarphed og maksimale bevarelse af skarphed. Den ekstra vægt fra stålbladet letter arbejdet, når du hakker og skærer. Derfor er orientalske knive smedet af japansk stål oftest at finde i hånden på professionelle kokke.
Vores kokkeknive er et populært valg blandt kunderne. Det afrundede blad gør det hurtigt og nemt at finsnitte grøntsager. Men det kræver den rigtige teknik. For eksempel skal du aldrig løfte din kokkekniv, men i stedet lade den blive på skærebrættet.
Vi giver dig her et par fif med på vejen til at få mest ud af din kokkekniv:
Når du først mestrer denne teknik, forstår du også, hvorfor de mest eksklusive kokkeknive er lidt tungere end de fleste andre køkkenknive.